När en människa dör vaknar gamarna!

Ikväll i Uppdrag granskning får vi se kampen om Stieg Larsson miljoner. Han hade skrivit millenium serien på tre böcker som skulle blivit 10 stycken. Istället gick han tragits bort hösten 2004 efter en hjärtinfarkt. han fick aldrig uppleva sin dunder succé med sina böcker, som nu har sålt 6 miljoner exemplar. Vilket är mycke sorgligt.

Hans sambo som varit med och jobbat med Stiegs böcker. Gjort research och skrivit lite vad jag har förstått. Böckerna hade inte blivit en så stor succé som den blev förra året eller 2006. Då vaknar hans familj till liv och inser att här kan tjäna massa pengar. Ger sig in i en kamp mot hans sambo för att casha in. Det gick till domstol och vann. Stieg och sambon var aldrig gifta eftersom han levde under skyddad identitet för att han jobba mycke med texter om nazism. Då vaknar gamarna till liv. Detta är långt ifrån unikt.

Det är så sjukt beteende så det liknar fanimig .... mm helt sjukt!

Jag har själv sett och upplevt det på nära håll. Att en människa kan sjunka så lågt så att man kämpar med näbbar och klor för att för att tillskansa så mycke som möjligt från en avliden släkting eller närstående. När en människa dör skall man sörja och hedra den personen. Inte sno åt sig det som man igentligen inte skall ha. Det äcklar mig.

Fy fan för er! Sånt här gör mig verkligen genuint upprörd, ledsen och tokförbannad.


Nr 90 Kleist, till er tjänst.

Stefan Andersson har gjort det igen. Efter strangers house för 3  år sen(Som förövrigt är mästerligt) och en platta som han gjorde med Aleena Gibson som också var awesome, kommer nu "Nr. 90 Kleist" som är namnet på en fånge som var inspärrad Carlstens Fästning under 1700 talet.
 


Stefan har blivit helt såld på Carlstens historia och gjort en platta om detta. Det är 12 låtar som han skrev på 4 dagar under en vistelse på Carlsten. Och vilka låtar sen.
Han är suveränt bra, att han inte är mer känd än vad han är. Det är för mig ett mysterium?!

Jag skulle få spela tennis med honom som ni kanske kommer ihåg från förra sommaren, vilket inte blivit av. Efter ett mail från Stefan i början på året så skulle han fixa något "fram igenom" det slutade med att jag fick hänga med upp till Carlstens Fästning för en smygpremiär av hans konsert i sommar. Tyvärr blev han sjuk och ställde in. Vilket iochförsig var tur då jag själv var sjuk. Istället får ja komma till Storan på onsdag då han har konserten där istället =)

Köp hans skiva för helve** Jag lovar ni kommer inte att ångra er.



Mycke Nöje */Ni©las




När är man en Radiot?

Hur skadad är man om man har mer podcast och radioprogram än musik på sin iPod?? Nu mer har jag en ny som sväljer 80 gigabyte. För närvarande jag fyllt 25 av dessa. 18 är radio klipp eller hela program. Allt från morrongänget till Lantz i P4. Jag tipsade om en sida förra året. Men nu måste jag säga att iTunes vilket är ett programmet som man kan lägga in matrial på en iPod. I deras store som det kallas finns verkligen ALLT. Ljudböcker, TV-Program Podcast rubbet. Mycke är gratis som podcast kostar inte en spänn.Otroligt lätt och för mig är det ovärderligt. Man behöver ha en iPod utan du kan spela det i datorn. Skaffa detta Här och Njut.

Mycke Nöje */Ni©las

Wolves of the sea

Här är årets vinnare av ESC
Kom ihåg vart ni hörde det först. moahaha



Mycke Nöje */Ni©las

Lena & Orup

Man har oftast höga förväntningar när går på en show teater eller film. Men allt som oftast blir man besviken.

I lördags var Jag Mamma, Sami och älsklingen på Lena & Orup på Rondo. Hade hört på mycke bra om den redan ett år innan vi gick. Så mina förväntningar var skyhöga. När jag gick därifrån var jag helt lyrisk, den var tamejfan dubbelt så bra som jag trodde. Jesus Kristus satan helvete va bra det var.
Allt från musiker scenen till ljus och regi manus med mera var enormt bra.

Är så grymt imponerad av Orup och hans stammning. Jag som själv stammar vet hur hur jävla jobbigt det är när fastnar på ett ord. Men han löser det så fruktansvärt bra. Beundransvärt!

När dom kommer tillbaks i oktober tycker jag ni som kan, Gå och se den. Det var fantastikt på alla sätt!




Mycke Nöje */ Ni©las



Hett tips.

Jag har blivit tipsad om en för mig ny författare som jag börjat på!
Midvinterblod. Författarens namn är  Mons Kallentoft, lägg det namnet på minnet.
Påminner om Stieg Larsson.
Han skriver om Malin Fors som är en riktigt intressant karaktär.

Take my advise.

Mycke Nöje */Niclas

RSS 2.0